Test Preparation: Campbell Biology

Topics: Fungus, Spore, Cell wall Pages: 30 (5306 words) Published: December 4, 2013

Campbell's Biology, 9e (Reece et al.)
Chapter 31 Fungi

Though fungal divisions have traditionally been based on modes of sexual reproduction, molecular considerations are becoming more important. Consequently, no emphasis has been placed on the vagaries of sexual and asexual reproduction among various fungi in this Test Bank. Instead, new questions assess students’ abilities to think logically about fungal morphology, genetics, and ecology. Two new sets of scenario questions deal with the biology of microsporidians and chytrids, fungi thought to play a substantial role in the worldwide decline of many amphibians.

Multiple-Choice Questions

1) The hydrolytic digestion of which of the following should produce monomers that are aminated (i.e., have an amine group attached) molecules of β-glucose? A) insect exoskeleton
B) plant cell walls
C) fungal cell walls
D) Three of these responses are correct.
E) Two of these responses are correct.
Answer: E
Topic: Concept 31.1
Skill: Knowledge/Comprehension

2) If all fungi in an environment that perform decomposition were to suddenly die, then which group of organisms should benefit most, due to the fact that their fungal competitors have been removed? A) plants

B) protists
C) prokaryotes
D) animals
E) mutualistic fungi
Answer: C
Topic: Concept 31.1
Skill: Application/Analysis

3) When a mycelium infiltrates an unexploited source of dead organic matter, what are most likely to appear within the food source soon thereafter? A) fungal haustoria
B) soredia
C) fungal enzymes
D) increased oxygen levels
E) larger bacterial populations
Answer: C
Topic: Concept 31.1
Skill: Application/Analysis

4) Which of the following is a characteristic of hyphate fungi (fungi featuring hyphae)? A) They acquire their nutrients by phagocytosis.
B) Their body plan is a unicellular sphere.
C) Their cell walls consist mainly of cellulose microfibrils. D) They are adapted for rapid directional growth to new food sources. E) They reproduce asexually by a process known as budding.
Answer: D
Topic: Concept 31.1
Skill: Knowledge/Comprehension
5) The functional significance of porous septa in certain fungal hyphae is most similar to that represented by which pair of structures in animal cells and plant cells, respectively? A) desmosomestonoplasts

B) gap junctionsplasmodesmata
C) tight junctionsplastids
D) centriolesplastids
E) flagellacentral vacuoles
Answer: B
Topic: Concept 31.1
Skill: Application/Analysis

6) What do fungi and arthropods have in common?
A) Both groups are commonly coenocytic.
B) The haploid state is dominant in both groups.
C) Both groups are predominantly heterotrophs that ingest their food. D) The protective coats of both groups are made of chitin.
E) Both groups have cell walls.
Answer: D
Topic: Concept 31.1
Skill: Knowledge/Comprehension

7) In septate fungi, what structures allow cytoplasmic streaming to distribute needed nutrients, synthesized compounds, and organelles throughout the hyphae? A) multiple chitinous layers in cross-walls

B) pores in cross-walls
C) complex microtubular cytoskeletons
D) two nuclei
E) tight junctions that form in cross-walls between cells
Answer: B
Topic: Concept 31.1
Skill: Knowledge/Comprehension

8) What accounts most directly for the extremely fast growth of a fungal mycelium? A) rapid distribution of synthesized proteins by cytoplasmic streaming B) a long tubular body shape
C) the readily available nutrients from their ingestive mode of nutrition D) a dikaryotic condition that supplies greater amounts of proteins and nutrients Answer: A
Topic: Concept 31.1
Skill: Knowledge/Comprehension
9) The vegetative (nutritionally active) bodies of most fungi are A) composed of hyphae.
B) referred to as a mycelium.
C) usually underground.
D) Three of these responses are correct.
E) Two of these responses are correct.
Answer: D
Topic: Concept 31.1
Skill:...
Continue Reading

Please join StudyMode to read the full document

You May Also Find These Documents Helpful

  • Test Essay
  • Biology Test Answers Essay
  • Biology test Essay
  • Biology Test Essay
  • biology Essay
  • biology Essay
  • biology Research Paper
  • Biology Essay

Become a StudyMode Member

Sign Up - It's Free
HD The Teacher's Diary (2014) | Eps13 Love Connection 2 | Kin 4K Blu-ray